Tarp šių metų suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokymosi siluetai“ renginių – ir Telšių socialinių paslaugų centro Globos centro organizuoti mokymai globėjams „Mokausi pasirūpinti savimi, kad gebėčiau pasirūpinti kitais“.

Lapkričio 22 dieną Globos centro specialistės Ramunė ir Viktorija sukvietė tris ir daugiau vaikų savo šeimose globojančias Telšių rajono globėjas į mokymus. Jų metu pasakota apie į santykį orientuotą globą, remiantis TBRI. TBRI – pasitikėjimu grįstų santykių intervencijos modelis, atkeliavęs iš JAV. TBRI – tai mokslu grįsta, į traumos įveiką orientuota praktika, specifiškai sukurta vaikams su sunkia praeitimi, patyrusiems apleistumą, smurtą ir kitos rūšies nepriežiūrą (bet tinka visiems vaikams). TBRI sudaro 3 tarpusavyje derantys ir vienas kitą papildantys principai: ryšio kūrimo, įgalinimo bei elgesio korekcijos.

Globėjos kviestos praktiškai išbandyti keletą pratimų, kurie moko paprašyti pagalbos, priimti kitų pagalbą bei moko rūpintis savimi ir kitais. Tuo pačiu globėjos dalijosi savo patirtimi, kaip tvarkosi su gausybe „mamiškų“ pareigų ir darbų, kaip organizuoja savo kasdienius reikalus, kad liktų laiko sau.