AKIMIRKOS IŠ MOKSLINĖS – PRAKTINĖS KONFERENCIJOS

,,ĮGALINANTIS POŽIŪRIS Į SOCIALINIŲ PASLAUGŲ KOKYBĖS MATAVIMĄ“

 

Telšių socialinių paslaugų centro darbuotojos Edita Šlečkuvienė, vyr. socialinė darbuotoja, Virginija Nikienė, socialinio darbo organizatorė ir Daiva Navickienė, direktoriaus pavaduotoja 2022 m. lapkričio 17 dieną dalyvavo mokslinėje – praktinėje konferencijoje ,,Įgalinantis požiūris į socialinių paslaugų kokybės matavimą“, kuri vyko Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame muziejuje. Konferenciją moderavo mokslų daktarė Akvilė Virbalienė, Klaipėdos valstybinės kolegijos, sveikatos mokslų fakulteto lektorė, Diana Stankaitienė, Klaipėdos socialinės paramos centro direktorė, konferencijos dalyviams sveikinimo žodį tarė Jovita Kuzmickienė, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos patarėja socialinės globos normų nustatymo ir licencijavimo, derybinių procesų su profesinėmis sąjungomis, veikiančiomis socialinių paslaugų srityje.

Pranešimą tema ,,Socialinių paslaugų kokybė: nuotolinio veiklos tobulinimo link“ skaitė mokslų daktarė Ieva Adomaitytė – Subačienė, Vilniaus universiteto Sociologijos ir socialinio darbo instituto dėstytoja, Equass ir NOKAS kokybės standartų auditorė. Pranešime buvo gvildenama kas yra paslaugų kokybė, kokia jos vertė, apie pokytį, apie požiūrį į socialinio darbo kokybę ir kt.

Pranešimus skaitė Kauno miesto ir Marijampolės socialinių paslaugų centro direktorės, kurios pristatė įsidiegtus kokybės modelius centruose. Apie pokyčius iš egzistencinės terapijos perspektyvos savo įžvalgomis dalijosi Timas Petraitis, psichologas – psichoterapeutas. Jis siūlė pamąstyti: kas tu esi?, kur ir kokiame vaidmenyje esi? Jo pasakyta mintis, kad žmogus yra pokyčių stabdytojas, o ne pokyčių kūrėjas, privertė susimąstyti visą auditoriją. Konferenciją užbaigė Diana Stankaitienė, Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorė kalbėdama apie iššūkius, pergales ir perspektyvas kelyje į socialinių paslaugų kokybės gerinimą.

Po konferencijos visi dalyviai aplankė Lietuvos nacionaliniame muziejuje, Istorijos namuose parodą ,,1 000 000 žingsnių: Gintaro kelias nuo Romos iki Baltijos“

D. Navickienė

Telšių socialinių paslaugų centro

direktorės pavaduotoja