„Globok, kaip saulė jūrą globoja“.
Ši žinutė birželio 27-liepos 3 dienomis lydėjo įvairius renginius, konferencijas, iškylas, susitikimus, kurie buvo skirti vykstančiai Vaikų globos savaitei paminėti. Jos metu buvo dalijamasi globėjų patirtimis, iššūkiais, supažindinama su globos galimybėmis, siekiama keisti visuomenės nuostatas apie globą ir paskatinti užsiimti šia prasminga veikla.
Telšių  socialinių paslaugų centro Globos centras šią savaitę suorganizavo respublikinę konferenciją „Sėkmė sutikti Žmogų”, miesto gyventojus ir svečius kvietė pokalbiams apie vaiko globą šeimoje į Masčio ežero pakrantę, buvo aukojamos Šv. Mišios už globėjų šeimas ir juose augančius vaikus, o savaitės užbaigimą vainikavo globojančių šeimų festivalis Klaipėdoje „Vaikai yra vaikai”.
Kasmet globos institucijose gyvenančių vaikų skaičius mažėja, tačiau šiuo metu globėjų vis dar laukia apie 1350 įvairaus amžiaus vaikų, daugiausiai – vyresnių nei 10 m. amžiaus.
Šiuo metu Lietuvoje  yra net 4083 fiziniai vaiko globėjai (rūpintojai), kurie savo šeimose globoja 5358 vaikus. Iš jų – 1522 laikinai globojami.
„Globoti vaikus pasiryžę žmonės imasi ypač svarbios misijos – suteikti vaikui galimybę turėti visavertį gyvenimą. Kasmet globėjų gretos auga, o šiemet jos ypač gausios – neabejingų žmonių, pasiryžusių padėti tiems, kuriems ne savo valia teko palikti namus Ukrainoje ir ieškoti saugaus prieglobsčio Lietuvoje. Nuoširdžiai dėkoju visiems globėjams, rūpintojams, budintiems globotojams ir įtėviams ar ketinantiems jais tapti, kad kuriate namus, suteikiate rūpestį ir meilę tiems, kuriems to labiausiai reikia“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.