2021-12-03 dienos popietę Telšių Socialinių paslaugų centre, darbuotojos dirbančios su šeimomis Ligita Bakšienė, Paulina Gaudiešienė, Kristina Skrodenienė, Dita Mockienė pakvietė lankomų šeimų mamas į pozityvios tėvystės mokymus. Mokymų metu buvo peržiūrėta vaizdinė medžiaga, kas yra „Pozityvi tėvystė“, diskutuota kas svarbiausia auginant ir auklėjant vaikus, kaip valdyti savo pyktį ir to mokinti vaikus. Mamos pasidalijo ką pavyksta pritaikyti sudėtingesnėse situacijose. Buvo suteikta informacija apie organizuojamus tėvų grupių susitikimus, išdalinti lankstinukai „Laimingų namų taisyklės“.

 

 

 

 

 

 

 

Šių metų gruodžio 6 dieną socialinės darbuotojos, dirbančios su šeimomis R. Vielienė ir R. Petkevičienė pravedė savo lankomų šeimų vaikų tėvams pozityvios tėvystės įgūdžių mokymus. Kursų metu buvo nagrinėjami pozityvios tėvystės principai, mokėmės kaip lavinti vaikų savarankiškumą ir kaip kalbėtis su vaikais sudėtingomis temomis. Klientai išklausė pateiktą medžiagą, išsakė savo problemas. Iškilusius klausimus darbuotojos sprendė diskusijos būdu.

 

 

 

 

 

 

 

Akimirkos iš pozityvios tėvystės mokymų Upynos dienos centre. Mokymuose dalyvavo trys seniūnijoje gyvenančios mamos, auginančios vaikus, kurių šeimoms teikiamos socialinės paslaugos. Mokymų dalyvės ne tik gavo naujų žinių apie vaikų pozityvų auklėjimą, bet ir pasidalino turima patirtimi, su kokiais sunkumais tenka susidurti.  Mokymus socialiniam darbuotojui Arūnui Griciūnui padėjo suorganizuoti ir pravesti Upynos dienos centro socialinio darbo organizatorė Edita Stanienė.