Telšių socialinių paslaugų centras 2021 m. rugpjūčio 18 d. lankomosios priežiūros darbuotojoms suorganizavo susitikimą su Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Telšių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus Bendruomenės pareigūnėmis Rasa Gureckiene ir Elona Mačerniene, kurios vykdė prevencinę priemonę, skirtą apsaugoti asmenis nuo įkliuvimo į sukčių pinkles.

Pareigūnės socialines darbuotojas, socialinių darbuotojų padėjėjas, slaugytojų padėjėjas supažindino su dažniausiai pasitaikančiais sukčiavimo atvejais. Jos pasakojo apie melagingus skambučius, dėl eismo įvykio, asmens sužalojimo, problemų banke, ,,netikrų,, pinigų, laimėjimų. Aiškino, kaip pasisavinami asmens duomenys SMS žinutėmis, el. laiškais. Įspėjo dėl galimų apsimetėlių įvairiais įmonių darbuotojais, pareigūnais, socialiniais darbuotojais.

Pateikta informacija labai naudinga siekiant apsaugoti Telšių paslaugų centro lankomosios priežiūros pagalbos į namus ir dienos socialinės globos paslaugų gavėjus. Artimiausiu metu jiems bus paruošti ir išdalinti informaciniai lankstinukai ,,Kaip netapti telefoninių sukčių įkaitais,,