Vinstotas Čerčilis yra pasakęs: ,,Mes gyvename iš to, ką gauname, bet kuriame gyvenimą iš to, ką duodame“.

Socialiniai darbuotojai – tai tie žmonės, kurie būna šalia, kai prireikia ne tik fizinės, bet ir dvasinės pagalbos, kurie išklauso, paguodžia ir pataria.

Šiemet šia proga Telšių  socialinių paslaugų centro darbuotojai rugsėjo 25 dieną rinkosi į Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią. Ten dalyvavo Šv. Mišių aukoje. Visus susirinkusius  pasveikino centro direktorė Rasa Gustienė, Telšių rajono savivaldybės administracijos  socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėja Lendra Bukauskienė, Vicemeras Kazys Lečkauskas  ir Telšių rajono savivaldybės tarybos narys Tomas Katkus. Darbuotojams buvo įteikti padėkos raštai už nuoširdų, atsakingą ir profesionaliai atliekamą darbą. Po Šv. Mišių visi grįžo į savo darbo vietas ir tęsė darbą.

Profesinės  šventės paminėjimas  persikėlė į spalio 3 d. Ankstų rytą Telšių socialinių paslaugų centro kolektyvas išvyko į ekskursiją. Jos metu aplankė Molėtų kraštą, užkopę į Mindūnų apžvalgos bokštą, grožėjosi šio krašto spalvinga gamta, tyvuliuojančiais ežerais, gerėjosi besikeičiančia gamtos spalvų gama.  Susipažino su Lietuvos etnokosmologijos muziejuje eksponuojama nuostabaus gražumo galerija, o  etnografinėje sodyboje ir dangaus šviesulių stebykloje supažino  su etnoastronomijos ir archeoastronomijos paslaptimis.